Snøhuletur til Solstølen

Dugnad Bysetra
Snøhulekurs
Ny kanohenger
Dugnad Speiderhuset
Gruppeplanhelg
Bydelsdag 2004
B岳peidernes dag
17. mai
Ledertur 2004
Skidag 2004
Paintball for lederne
Bølerspeidernes dag
Bydelsdag 2003
Ledertur
Skidag p堂ysetra

Etter flere ukers forberedelser og psykisk opplading var endelig 11 stykker klare til å teste kroppen mot naturkreftene. Værmeldingen viste kjempevær med sol og lite vind. Dette så ut til å bli bra.

Klokka 06:45 dro første bilen for å plukke opp deltakere, og litt over 07:00 var første bil på vei mot påskefjellet. Da vi kom opp til Solstølen badet stedet i sol, og vi hadde ikke hastverk med å komme inn i hytta. Martin og Kjetil tok en skitur for å finne et egnet sted å grave huler dagen etter, mens Henrik, Jens og Nikolai skulle smelte vann og fyre i peisen. De valgte heller å leke i snøen, men med alvorlige snøabstinenser, var det helt i orden. Da Martin og Kjetil kom tilbake til hytta ble vi møtt av Mårten og Jonathan. Etter en liten svipptur tilbake til hulestedet for å vise Mårten stedet, var det inn for å spise pølser. Det smakte med mat etter så mye fjelluft.

Da Kjetil foreslo å spille Ludo, ristet de fleste med hodet, men Kjetil trakk fram gruppelederkortet, og trumfet dette gjennom. Det ble en nervepirrende omgang som ende med seier til Kjetil, men som ikke var avgjort før til siste slutt. ”Det var den kuleste omgangen med Ludo” ble sagt fra de mest kritiske fra starten av.

Utpå kvelden kom Tore, Camilla, Christian og Alkesander, og vi var endelig blitt fulltallig. Kvelden gikk med til historier, planlegging og forberedelser. Hulelaget Yeti måtte steke opp kjøtt til dagen etter, mens laget til Mårten, Tore, Christian, Jonathan og Jens måtte sortere Real-Turmaten sin. De siste gikk til sengs litt før 01:00.


Lørdagen våknet vi til lett snøvær, men vi hadde et håp om at dette skulle avta. Vi fikk våre bønner oppfylt, og klokka 11:00 var vi pakket og klare for overnatting i det fryste element i strålende vær. Turen gikk først ned til vannet, og Kamikaze-Jonathan skulle med full oppakning stå ned den bratte bakken. Det gikk heldigvis bra til slutt, men det var et spektakulært fall i bunn. Da mesteparten av snøen var børstet bort av Jonathan, begynte oppoverbakken til dit vi skulle. Skavlene lå overalt, og vi nøt synet av det perfekte vinterfjellet.


Før vi kunne gå i gang med å grave huler skulle mat inntas og fottøy skiftes. Etter litt tegning og måling i snøen bar det løs. Snøen var til tider litt hard, men absolutt grei å grave i.


En plan overlever aldri kontakt med virkeligheten, heter det, og vi ble fort nødt til å gjøre om på graveplanene våre da vi litt for fort kom i kontakt med moder jord. Det var mer enn nok skavl, så det endte opp med to svært gode huler med god plass til alle. Klokka 19:00 var begge hulelagene godt installert, og i god gang med middagen. Real-Turmatlaget hadde a’la carte med pølser som dessert, mens lag Yeti hadde Jegergryte med elgskav, bacon, kantareller og tyttebær til. Måltidet ble avsluttet med Creme Brulee. Det ble tidlig kvelden, og klokka 22:00 lå alle og sov.

Man må innrømme at madrassen hjemme er noe bedre enn liggeunderlag i snøhule, og klokka 10:00 var tålmodigheten slutt for de fleste. Vi kom oss ut av posen, og ryddet oss ut i godt tempo. Prøving og feiling er en del av speiderlivet, og de som hadde krøllet sammen de våte fotposene og lagt dem vekk for natten fikk erfare hvor klumpete det er å få på seg krøllete og gjennomfrosset utstyr. Heldigvis var sivilisasjonen innen rekkevidde, og alt ville gå bra.

Tore, Christian og Mårten hentet bilene våre til en nærmere parkeringsplass, mens resten av oss prøvde med stor iver å rase den ene hula. Det viste seg å være vanskelig. Etter mye arbeid fikk Jens til å fjerne store deler av frontveggen, og da holdt ikke taket lenger. Konklusjonen var at vi hadde bygd en god hule.

Snøhuleturer er aldri ustrabasiøse. Det er mye graving, og det jobbes jevnt med å smelte vann, lage blokker og skuffe snø. Dette til tross har dette vært en snøhuletur av det perfekte slaget. Godt vær og god stemning hele veien.

Takk til alle deltakerne, vi prøver igjen neste år også!

Kjetil Willander


Bilen pakkes før avreise fra Oslo. Litt fullt kanskje?


Kjetil smelter snø og sørger for at alle har nok vann. Det er viktig å drikke!Lunsj før gravingen starter


Pakking av bil for hjemreise, her ble det også fullt!


Mårten fikk egen brisk.


Siste brikkene legges på plass


Fotposer er viktig


Fotografen


Martin og Aleksander tørker taket etter litt mye snøsmelting på kjøkkenet.


Ut på tur


Like før hjemreise. Her var det skikkelig kaldt.

Chaussure Nike Air Max 2017 Chaussures Foot Adidas F50 Adizero Kobe 12 Elite Air Max 2016 Pas Cher nike air max 2017 sale Adidas Ace 16+ Nike Air Max 2016 sheos Timeberland Chukka Homme Nike Air Max 2016 Black KYRIE IRVING BASKETBALL SHOES MBT M.Walk Shoes TIMBERLAND SCHUHE FÜR DAMEN Adidas Yeezy 350v2 Basket Air Jordan 11 Retro Nike Air Max 2017 KPU Adidas Ultra Boost Solde-Chaussures de running Adidas ZX Trainer MBT® España NIKE MERCURIAL SUPERFLY FG Envío Gratis Timberland 6 Inch Premium Boot Air Max 2017 Preis Chaussure Nike Air Max 90 Nike Air Max 09 Großhandel Nike Air Huarache id Nike Air Max Thea SE Adidas Ultra Boost cipők csak Nike Roshe Run Floral Janoski Shoes Zapatos Air Jordan 11 Retro