Hus og hage,  Livsstil,  Nyheter,  Opplevelser

Handle lampene dine på nett og spar både tid og penger


Nordmenn er flinke til å handle på nett, både når det gjelder elektronikk, dagligvarer og mye annet. I 2022 er det til og med mulig å bestille en helt ny bil digitalt, det er selvfølgelig også mulig å handle alt du trenger av lamper på nett. Å kjøpe lamper fra en nettbutikk har mange fordeler, både når det gjelder utvalg, priser og tjenester. Du kan velge de lampene du trenger i ro og mak, og det er enkelt å sammenligne mange forskjellige alternativer.

Det grunnleggende du må huske på når du handler lamper

Å handle lamper i en nettbutikk, for eksempel på https://www.lampegiganten.no/, er ikke radikalt annerledes enn å handle lamper i en vanlig interiørbutikk – med noen få unntak:

  • Når du handler digitalt er det selvfølgelig ikke mulig å ta på produktene fysisk, men det veies opp av at det faktisk kan være enklere å se for seg lampen hjemme hos deg når du handler den fra din egen stue. Bruk tid på å prøve ut forskjellige kombinasjoner.
  • Netthandel gjør det ekstra viktig å følge med på mål og dimensjoner. Bildene vil ofte gi et godt bilde av hvor stor lampen egentlig er, men i noen situasjoner kan det være lett å ta feil på størrelse. Sjekk alltid mål, og sammenlign med plassen du skal montere lampen.
  • Se også alltid på ledningens lengde, informasjon om brytere og andre spesifikasjoner. Det er lett å glemme slike detaljer.

I stort er det likevel uproblematisk å handle lamper på nett, men velg en nettbutikk med tydelig informasjon om regler for retur. Da har du en ekstra trygghet hvis det viser seg at lampen ikke passer.

Smarthjem – praktisk eller unødvendig?

Belysning og lamper er et område der smarte hjem faktisk gir mening, og det er mulig å lage mange spennende løsninger og automatiske funksjoner. Det kan være praktisk med lamper som skrur seg av og på i takt med dagslyset, eller kanskje en løsning der bevegelsesdetektorer slår på lamper når du kommer inn i et rom.

Samtidig er det det langt fra obligatorisk med fjernstyring og apper. I mange tilfeller er det helt fint med en vanlig lampe med bryter, som gjør det enkelt å styre belysningen manuelt.

Hva kan du gjøre selv ved montering?

Til slutt er det greit å ha montering i bakhodet. Det finnes noen begrensninger for hva du kan montere selv når det gjelder lamper, men det er likevel også relativt mye du kan klare på egen hånd.

  • Lamper som kobles til med kontakt kan du montere selv, uansett om de står på gulvet, monteres på vegg eller henges fra taket.
  • Det er dessuten lov å koble til lamper til eksisterende «sukkerbit» eller egen kontakt for taklamper. Husk også på at du kan montere såkalt lampettledning selv.

Fast installasjon av lamper forutsetter at jobben gjøres av fagfolk, det kan være lurt å ha en plan for det allerede før du kjøper inn lampene. Da er du sikker på at sluttresultatet blir både pent, funksjonelt og trygt – samtidig som du har spart både tid og penger.

Kommentarer er skrudd av for Handle lampene dine på nett og spar både tid og penger