Livsstil

Hvordan er det å være nær døden?

Dette er et vanskelig spørsmål, for mange av de som har vært nær døden har dratt den helt ut og faktisk dødd. Men det er mange som har overlevd, og det har kommet en rekke historier ut av det, av hva folk har opplevd. Det er høyst usikkert på om det faktisk er reelt eller ikke, eller om det er bare noe hjernen deres prosjekterer for å gjøre hele prosessen enklere. Som sagt, det er vanskelig å si, men når millioner av mennesker ofte har de samme opplevelsene, eller i det minste ganske like, så må det vel bety noe, i det minste? Hvorvidt du tror på liv etter døden er subjektivt, og ikke noe vi egentlig skal snakke om her. Det er et for dypt og trist emne, men det er definitivt folk som har hatt opplevelser.

Noen får en slags fred, som en kvinne beskriver det etter en alvorlig bilulykke. Hun var bevisst, hørte folk skrek og jobbet rundt henne for å redde hennes liv, men hun var ikke redd. Det er litt rart, for spesielt Hollywood har vist oss at døden er noe voldelig og voldsomt, som er utrolig skremmende. Og det kan det være for mange, men det er definitivt vitnesbyrd som forteller om helt andre erfaringer, og som fortjener å bli hørt. Hollywood er uansett kjent, og må være, dramatisk, for skuespill og film fungerer ikke uten dramatikk. Men det kan ha gitt oss et litt skjevt blikk på det.

Noe alle kommer til å erfare

En nær døden opplevelse historie er noe de aller fleste av oss kommer til å erfare. I dette tilfellet snakker vi om folk som faktisk overlever hendelsen. Og dette er ikke noe som er et nytt fenomen, at folk ser noe etter døden, når de er så nær selv. Det er noe som har blitt beskrevet for tusenvis av år siden, så noe ligger i det. Det har også mange ganger blitt spekulert i hva som skjer med sjelen vår, om vi i det hele tatt har en sjel. Og kanskje er det det folk beskriver når det forteller sine nær døden opplevelses historier. Dramatisk er det, men det er samtidig litt oppmuntrende, at det er mulig at det er noe i det. 

 Det er folk som har hatt så tungtveiende og store opplevelser at de ikke lenger frykter døden, fordi de er helt sikre på at det finnes liv etter døden, at dette ikke er slutten. Vi får håpe at det er noe sånt, uansett hvilken religion man tilhører, og om man ikke identifiserer seg med noen religion i det hele tatt. Det er uansett veldig fascinerende historier om folk som ser seg selv mens de er i fare for sitt liv, som overhører samtaler de ellers ikke har mulighet til, og som generelt opplever ting som ikke kan forklares så lett. 

Vil du vite mer om det, så les gjerne videre på andre artikler, og se hva du tror på, eller ikke.

Kommentarer er skrudd av for Hvordan er det å være nær døden?